Time Management, ook om te sporten!

agenda personal training berkel

Herken je dat? Na een drukke week, die helemaal vol stond met afspraken, zit je op de bank en bedenk je ineens dat het sporten er weer bij ingeschoten is. Toch had je jezelf nog zo voorgenomen om het deze week anders te doen!  “Jammer, maar ik had geen tijd,” is vaak de eerste gedachte. 

Dat is gek, want uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit 2014 blijkt dat de Nederlander gemiddeld zo’n 30 uur vrij te besteden tijd in de week heeft. Dit kan bij jou natuurlijk wel een stuk minder zijn. Toch denk ik dat we het er wel over eens zijn. Het ligt niet aan de aantal uren tijd die je hebt, maar aan de invulling die je hieraan geeft. 

Tips om dit te veranderen:

Maak van je gezondheid een topprioriteit. 

Dit werkt in alles door, zowel je kwaliteit van leven als je efficiëntie op zakelijk gebied. Na en uurtje PT training tijdens een volgeplande werkdag, ben je daarna een stuk productiever.

Time Management goeroe Stephen Covey heeft een effectieve methode ontwikkeld die er voor zorgt dat je toekomt aan de dingen die belangrijk voor je zijn. Maak eens een lijst met alle activiteiten die je op een dag te doen hebt. Ga daarna bij iedere activiteit na of die wel of niet urgent is en wel of niet belangrijk.

Plannen.

Plan tussen als je (verplichte) afspraken ook de afspraken met jezelf. Of nog beter, plan vaste tijdstippen per week met een van onze Personal Trainers. Zo wordt sporten een vast onderdeel in de week en je zult snel genoeg merken wat dat met je doet! 

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.